اجزای چاپگر لیزری
| چهارشنبه, ۲۰ خرداد ۱۳۹۴، ۰۵:۲۸ ق.ظ
چاپگر های لیزری دارای بخش های تقریبا شبیه به همی دارند که فقط از نظر مدل و تشابه قطعات آن ها فرق میکند.بخش های چاپگر های لیزری را در ادامه مطلب میتوانید بخوانید و ببینید.
کاست کاغذ(تعداد) : از نام موضوع پیداست که این قسمت برای گذاشتن کاغذهای سفید میباشد تا برای چاپ آماده باشند،مقدار مخزن کاست کاغذ بستگی به مدل چاپگر دارد.کاست کاغذ معمولا از 50 برگ شروع میشود و تا 5000 برگ دست دستگاه های فتوکپی نیز موجود است.
کاست کاغذ(تک برگ) : این قسمت نیز در اکثر چاپگرها موجود است و برای کار های تک برگی مانند کپی گرفتن یا چاپ گرفتن تک برگی می باشد.

پیکاپ : پیکاپ چرخه ی پلاستیک مانندی است که بوسیله پد زیری آن و با یک بار چرخش که به آن اصطلاحا درایو کردن می گویند کاغذ را با داخل پرینتر می کشد.پیکاپ نیز بسته به نوع پرینتر،نوع و اندازه آن نیز فرق می کند.

پد پیکاپ : پد پیکاپ همانطور که از اسم آن پیداس پدی است که در چاپگر به کاست کاغذ متصل است و کاغذ ها روی آن هستند و هنگام پیکاپ کردن (درایو کردن) زبر بودن پیکاپ و پد پیکاپ باعث می شود کاغذ به داخل کشیده شود و سُر نخورد.

ترنسفر رول (کرونا) : ترسنفر رول میله ای باریک و دراز با رویه ی پلاستیک می باشد که کل کاغذ را فرا میگیرد،کار اصلی ترانسفر رول علاوه بر هدایت کاغذ فشار آوردن کاغذ به درام (یکی از قطعات کارتریج که در پست بعدی نیز قطعات کارتریج را نام میبریم)نیز می باشد که کاغذ برای عملیات انتقال (عملیات انتقال را در پست طریقه کار چاپگر لیزری توضیح داده ایم) آماده شود. هدایت کننده های کاغذ نیز نوعی ترنسفر هستند که در تمامی بخش های چاپگر موجود میباشند تا کاغذ مسیر خود را طی کند.

مین برد(برد پاور-DC) : همانطور که معلوم است و اکثرا میدانید.مین برد وظیفه انتقال برق به چاپگر را دارد .مین برد ها اکثرا و در 95درصد چاپگر ها زرد رنگ می باشند که در نسبت به مدل های مختبف پرینتر،مدل های مین برد ها نیز متفاوت است.

فورمتر : فورمتر برد دوم(قلب دوم) بعد از مین برد(main board) پاور معروف به برد DC می باشد.کار اصلی فورمتر چاپگر ها دریافت اطلاعات و انتقال آن به لیزر و سپس ادامه ی عملیات میباشد.از دیگر کار های فورمتر میتوان به برق دادن به صفحه نمایش دستگاه و گاها کنترل درب های چاپگرها یاد کرد.فورمتر اکثرا و در 95 درصد چاپگرها به رنگ سبز است و بسته به نوع پرینتر مدل ،ولتاژ و کارآیی آن به غیر از کار آیی اصلی یعنی رساندن تصویر به لیزر اسکنر متفاوت است.

لیزر اسکنر : این قطعه عملیات نوردهی را انجام می دهد که لیزر با دستور گرفتن چاپ مورد نظر ار فورمتر چاپگر با نور تاباندن به سطح درام بوسیله ی عدسی های مخصوص و هماهنگی میان درام(بخش از قطعات کارتیج) و سرعت تابیدن نور لیزر قسمت هایی که باید چاپ شود و تونر(پودر) روی آن بنشیدند را با بارهای مثبت پر میکند و تونر(پودر) روی بارهای مثبت مینشینند.

کارتریج : عملیات انتقال توسط کارتریج انجام میگیرد که خود کارتریج نیز شامل بخش های مختلفی می باشد که در پست بعدی نیز بخش های کارتریج را معرفی مینماییم.کارتریج ها نیز نسبت به مدل چاپگرها مدل های مختلفی دارند که مدل کارتریج ها و چاپگر های هماهنگ را در پست های آینده برایتان خواهیم گذاشت.

فیوزر : فیوزر بخش آخری یک چاپگر می باشد که کاغذ از آن عبور میکند.فیوزر وظیفه کرم گردن و حرارت دادن را بر عهده دارد تا تونر های بارگیری شده روی کاغذ خشک و دائمی شوند.کاغذ از داخل فیوزر عبور میکند و با فشار و حرارت تونر به کاغذ میچسبد و دائمی میشود.فیوزر نیز شامل بخش های متفاوتی است که در پست های آینده خدمت شما ارایه مینماییم.

اسکنر : اسکنر بخشی از از چاپگر های چهار کاره است که وظیفه اسکن کردن کاغذ هارا دارد.کاغذ را نیز از دو روش میتوان اسکن کرد که یک روش استفاده از روی شیشه و روش دوم استفاده از کاغذ کش بالا که معروف به ADF میباشد و معمولا برخی چاپگرها فقط آن را دارا هستند.اسکنر معمولا شامل یک لامپ اسکن،موتور،تسمه و کابل می باشد.
